HTC begint uitrol Android 2.1-update voor HTC Hero

HTC heeft bekendgemaakt dat de uitrol van Android 2.1 voor de HTC Hero is begonnen. Een voorbereidende update die het toestel voor de nieuwe Android-versie gereed moet maken, wordt als eerste naar gebruikers verstuurd.

HTC Hero floatNadat Hero-gebruikers de eerste update hebben ontvangen is het toestel gereed om Android 2.1 te ontvangen; deze volgt met een tweede update. HTC meldt op Twitter dat het enkele dagen tot maximaal twee weken kan duren voordat Android 2.1 daadwerkelijk op de smartphone staat. Om het eerste deel van de update te kunnen ontvangen, moet de Hero op software-versie 2.73.405.5 draaien. Gebruikers kunnen deze rom-versie op de site van HTC downloaden.

Gebruikers krijgen de update over the air binnen; het toestel kan de nieuwe software via wifi of een 3g-verbinding downloaden. Ook is het mogelijk om de update binnenkort van de HTC-website te halen.

De Android 2.1-update voor de Hero werd enkele malen uitgesteld. Om het mobiele besturingssysteem geschikt te maken voor de smartphone, moest HTC eerst zijn Sense-interface compatibel maken voor Android 2.1. Ook gooide Google roet in het eten door de update af te keuren.

Bron : Tweakers.Net