HTC stelt Hero-update uit vanwege Google-goedkeuring

HTC moet de update van de Hero naar Android 2.1 uitstellen vanwege een probleem met de validatie door Google. De firmware moet voor elk land apart goedgekeurd worden. De update komt waarschijnlijk binnen enkele weken uit.

HTC HeroHTC heeft de smartphone Hero voor elk land waarin het toestel is uitgebracht, voorzien van een aparte sku, een identificatienummer. De update moet door Google voor elke sku apart worden goedgekeurd. Dat zorgt voor flinke vertraging bij de uitrol van Android 2.1, vertelde Mark Moons, regional manager van HTC Benelux, aan Tweakers.net. “We willen de update in heel Europa tegelijkertijd aanbieden, maar daarvoor moeten eerst alle firmwares worden goedgekeurd.”

De Android 2.1-update voor de Hero is al wel klaar; Moons wijst op het feit dat de update in de Verenigde Staten al is verstuurd naar eigenaars van de Droid Eris, een Hero-variant die bij provider Verizon Wireless wordt verkocht. “Dat was een update in één land, bij één provider. Het aantal stappen dat je moet doorlopen is daardoor veel kleiner.”

Het zal de enige keer zijn dat HTC met dit probleem te maken krijgt, stelt Moons. “De Legend en Desire hebben in alle landen dezelfde sku, met alleen een andere taalinstelling. Dat doen we vanaf nu met alle toestellen, om een snelle update mogelijk te maken.”

De Hero zal het enige HTC-toestel zijn dat in Nederland een update krijgt naar Android 2.1. Andere modellen, zoals de G1, de Magic en de Tattoo, krijgen geen update naar een nieuwe versie van Googles mobiele OS.

De update naar Android 2.1 brengt diverse vernieuwingen met zich mee. Zo komt Google Maps Navigatie op het toestel. De gratis navigatie, waarvoor overigens wel een internetverbinding is vereist, zal deze maand voor Nederland beschikbaar komen.

HTC zal voortaan alle updates over-the-air aanbieden. Volgens Moons is dat nodig, omdat updates die via de pc geïnstalleerd moeten worden, door slechts vijf procent van de gebruikers op het toestel worden geplaatst.

Source : Tweakers.net