YES … Android 2.2 krijgt tethering-functionaliteit

De nieuwe versie van het Android-besturingssysteem krijgt vermoedelijk functionaliteit ingebouwd waarmee het mogelijk is om de internetverbinding op de telefoon te delen via wifi. Ook tethering via usb lijkt te worden ondersteund.

Op screenshots die TechCrunch in handen kreeg, is te zien dat een Android-telefoon met versie 2.2 van Googles mobiele OS mogelijkheden heeft om als wifi-hotspot te fungeren. Apparaten kunnen via een wifi-verbinding gebruikmaken van de internetverbinding op de telefoon. Het is ook mogelijk om een Android 2.2-smartphone de internetverbinding via een usb-verbinding te laten delen met een pc of laptop. Wellicht krijgen providers de mogelijkheid om de tethering-functionaliteit in het OS uit te zetten; bij veel providers is het gebruik van de mobiele internetverbinding op de pc of de laptop niet toegestaan. HTC heeft in sommige Android-toestellen al de mogelijkheid ingebouwd om de mobiele internetverbinding via usb te delen.

Google kondigt waarschijnlijk versie 2.2 van Android officieel aan op 19 mei, wanneer het bedrijf een bijeenkomst voor ontwikkelaars houdt. Naast tethering-functionaliteit krijgt de nieuwe versie waarschijnlijk ook de beschikking over Flash 10.1. Verder heeft Google nieuwe widgets gemaakt en de interface iets aangepast. Ook zou de nieuwe versie voor prestatieverbeteringen moeten zorgen; in benchmarks van een Google Nexus One met een Android 2.2-rom vallen de gemeten prestaties 450 procent hoger uit.