HTC: update Desire naar Android 2.2 komt deze week

HTC heeft aangekondigd dat de update naar Android 2.2 voor Nederlandse bezitters van de Desire deze week begint. Donderdag moeten de eerste gebruikers de update naar Froyo ‘over-the-air’ binnenkrijgen, meldt Benelux-directeur Mark Moons.

De update begint donderdag, maar wegens een limiet aan de bandbreedte krijgt niet iedereen de update tegelijk aangeboden, meldt Moons via Twitter. De Desire is in Nederland geleverd met Android 2.1, maar HTC maakte snel duidelijk dat de smartphone als een van de eerste toestellen een update naar de nieuwste versie van Android, 2.2 zou krijgen. Met de update zou de Desire ook video’s kunnen opnemen op 720p-resolutie, maar het is onduidelijk of dat gebeurt.

Froyo belooft onder meer ondersteuning voor Flash en een behoorlijke snelheidsverbetering door de toevoeging van een JIT-compiler voor de Dalvik Virtual Machine, waarin veel applicaties draaien. Ook zou Javascript twee- tot driemaal sneller moeten zijn in de nieuwe versie van Android.

Gebruikers kunnen vanaf versie 2.2 applicaties op de SD-kaart opslaan, iets wat in verscheidene custom Android-roms al eerder was ingebouwd. Daarnaast is de zoekfunctie uitgebreid, waardoor naar applicaties kan worden gezocht, en kan er binnen een applicatie naar data worden gezocht.

Applicaties die vanuit de Android Market zijn gedownload kunnen automatisch van updates worden voorzien. Per app kan de gebruiker toestemming geven om de software automatisch bij te werken. Ook kunnen alle applicaties automatisch worden bijgewerkt, als de gebruiker daarvoor kiest.

HTC heeft updates beloofd voor verschillende toestellen; de Legend en de Wildfire moeten updates naar Froyo krijgen. De Hero blijft op Android 2.1, maar dat toestel werd in augustus vorig jaar uitgeleverd met Android 1.5 en kreeg pas een maand geleden een grote update.

HTC is daarmee de eerste fabrikant die een smartphone naar Android 2.2 updatet. Alleen Google bracht tot nu toe Froyo uit voor zijn eigen toestel Nexus One, dat overigens ook door HTC is gemaakt. Android 2.2 draait al via custom roms op onder meer de Motorola Milestone, de Samsung Galaxy S en de HTC Desire.

De Desire is een smartphone met een 3,7″-scherm. De exemplaren die tot nu toe zijn verkocht hebben een amoled-scherm, toekomstige modellen zouden worden uitgerust met Super LCD-schermen, vanwege een tekort aan amoled-panelen. De Desire draait op een Qualcomm QSD8250-cpu. Deze processor uit de Snapdragon-serie heeft een kloksnelheid van 1GHz. De smartphone kwam in april in Nederland uit.

Source : Tweakers.Net
Extra Information On Android 2.2 ( alias FroYo )